למה צריך הסכמי ממון

כולם מכירים את המשפט "לי זה לא יקרה" ורובנו נוטים להשתמש בו יותר מדי. כולנו חושבים שהנישואים שלנו הם הכי טובים, שהבחירות שלנו הן הטובות ביותר וכו'. עם זאת, הסטטיסטיקה לא משקרת ואחוז הגירושים בארץ הוא לא נמוך. על מנת לשמור על הזכויות שלכם ולא להגיע למצבים שהנכם צריכים "לריב" עם גרושתכם על רכוש כלשהו, מומלץ לחתום על הסכמי ממון מראש, מה שמונע הרבה מריבות ומצבים לא נעימים.

מהם הסכמי ממון?

מדובר על הסכם משפטי מסביר מה קורה מבחינה כספית במידה והזוג נפרד, כיצד מחלקים את הדירה והרכוש. הסכם זה יכול למנוע מריבות רבות כוון שמסביר במדויק, לפי סעיפים מסודרים מה מגיע לכל אחד מהצדדים.

כיצד לבקש מהבן/בת זוג לחתום על הסכם זה?

נכון שמדובר לא על צד רומנטי למדי, במיוחד הדבר קשה אחרי הצעת נישואים מרשימה וירח דבש. כמובן שהנכם מכירים את הבן/בת זוג שלכם בצורה הכי טובה ואנו בטוחים שתמצאו את המילים המתאימות ומצב נכון להסביר על הסכמי ממון. עם זאת, אנו ממליצים לא למשוך את העניין ולדבר על כך עוד לפני הנישואים. 

קחו בחשבון חלק מהאנשים יכולים להיפגע מהצעה זו, אך חשוב להדגיש כי הסכמי ממון שומרים על שני הצדדים כולל זכויות של בן/בת הזוג שלכם. 

איפה חותמים על הסכמי ממון?

על מנת לחתום על הסכם ממון, יש לגשת לעורך דין שמתעסק בתחום זה. תחילה, עליכם להגיע לפגישת ייעוץ ראשונית, בה עורך הדין יסביר לכם כיצד מתבצע התהליך וממה מורכב הסכם ממון בסיסי. לאחר מכן, הוא יבקש מכל אחד מבני הזוג את המסמכים הרלוונטיים, לדוגמה, תדפיסי חשבון של כל אחד, מסמכים המעידים על רכוש כלשהו וכו'. 

לאחר שמסרתם את כל המסמכים, הנכם צריכים להגיע פעם נוספת על מנת לחתום אצל עורך הדין על ההסכם. בגלל שרוב האנשים עובדים בשעות שונות ולא תמיד יכולים להגיע ביחד למקום כלשהו, ניתן לחתום על ההסכם בנפרד, כל אחד בזמן שנוח לו. כמובן, לאחר שקבעתם מועד עם עורך הדין.

 לסיכום,

אל תפחדו מלדבר על דברים משפטיים ביניכם, כי בסופו של דבר, זה לטובתכם. 

אנו מקווים כי מאמר זה עזר לכם להבין מהם הסכמי ממון ולמה צריך אותם.